Iertare divină

“…Astfel, dar, după cum printr-o singură greşeală a venit o osândă care a lovit pe toţi oamenii, tot aşa, printr-o singură hotărâre de iertare a venit pentru toţi oamenii o hotărâre de neprihănire care dă viaţă.” (Romani 5:18)

Ȋn cartea Genesei, încă de pe primele pagini ale Bibliei ne este relatată căderea omului în păcat, după ce porunca dată de Dumnezeu, aceea de a nu mânca fructe din pomul cunoştinţei binelui şi răului, a fost încălcată de primi oameni ai pământului, Adam şi Eva.

Legătura de comunicare şi părtăşie a omului cu Dumnezeu a fost rărită din cauza păcatului care a intrat în om, şi de aceea oamenii mai puteau comunica cu Dumnezeu prin jertfele aduse pentru iertarea păcatelor. După ce Dumnezeu a trimis tablele legii prin Moise, poporul lui Dumnezeu a avut un “ghid” şi trebuiau stabilite unele limite pe care nu aveau voie să le încalce. Cu toate acestea, ştim bine căci poporul nu putea să respecte legile întru totul din cauza severităţii, şi păcatul care este încă de la începutul lumii în om, îl împiedică de a fi sfânt.

Citeste mai departe >>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s